Μοντελοδρόμιο

Μοντελοδρόμιο
Μοντελοδρόμιο

Μοντελοδρόμιο

Από το 2008 λειτουργεί μοντελοδρόμιο έξω από το Λαύκο, στην περιοχή Προφήτης Ηλίας. Ο Λαυκιώτης Γιώργος Τσιάμης, ερασιτέχνης κατασκευαστής αερομοντέλων, άρχισε να ασχολείται με τον αερομοντελισμό το 2006. Σιγά σιγά με δική του πρωτοβουλία και με την βοήθεια φίλων, άρχισε να διαμορφώνει το χώρο του μοντελοδρομίου.

Σήμερα σε αυτό πραγματοποιούνται επιδείξεις μοντελιστών, ίδίως τις Κυριακές κατά τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες, επίσης το χρησιμοποιούν και ιδιωτικές Λέσχες ως ελικοδρόμιο. Πρώτος προσγειώθηκε εκεί ο Κ. Καββαθάς (ιδρυτής περιοδικού «4 Τροχοί» και μέλος της Αερολέσχης Αθηνών) και ακολούθησαν πολλοί ακόμη.

Λόγω της προνομιακής του θέσης, έχει απεριόριστη θέα που φτάνει ως το Βόλο, τη Σκιάθο και την Εύβοια. Υπάρχει, επίσης, τόσος χώρος, ώστε έχει αποτελέσει χώρο ψυχαγωγίας για όλη την οικογένεια (περίπατος, πικ-νικ). Εδώ και τέσσερα χρόνια διοργανώνεται πανηγύρι την παραμονή της γιορτής του Προφήτη Ηλία (19 Ιουλίου) όπου και γίνονται και επιδείξεις αερομοντελισμού με τον κόσμο να αυξάνεται διαρκώς, ενώ είναι και σημείο συνάντησης την Καθαρά Δευτέρα.